У Празі суд взяв під варту трьох бойовиків “ДНР” – ЗМІ

Пржемисл Іван Гадрава у супроводі силовиків прибуває на слухання. Фото: novinky.cz

Районний суд Праги взяв під варту трьох із п’яти обвинувачених, які, за версією слідства, брали участь в бойових діях на сході України на стороні бойовиків “ДНР”. Слідчі вважають обвинувачених терористами.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на чеський ресурс Novinky.

За даними чеського видання, всім трьом пред’явлено обвинувачення в тероризмі, участі в терористичній групі, фінансуванні тероризму та підтримці і пропаганді тероризму. Це  керівник “Об’єднання чехословацьких солдатів в резерві миру” Іван Кратохвіл, члена об’єднання Мілош Уржецький та священик Пржемисл Іван Гадраву.

Всі вони – громадяни Чехії.

Прокурор Вищої прокуратури Праги Мартін Біли пояснив, що такий запобіжний захід потрібен, оскільки обвинувачені можуть втекти або вплинути на свідків, які ще не виступили в суді.

Нагадаємо:

  • У Чехії в ніч на 21 квітня Національний центр протидії організованій злочинності (NCOZ) провів широкомасштабну операцію, в ході якої були затримані не менше п’яти чехів, які були членами воєнізованих формувань і, як підозрюють, воювали на Донбасі на стороні проросійських бойовиків. Вони працювали під контролем співробітників ГРУ, які працювали в російському посольстві в Празі.