У так званій “ДНР” ув’язнили на 13 років колишнього бойовика, який здався українським правоохоронцям

Фото ілюстративне

Так званий Верховний суд “ДНР” відправив на 13 років за ґрати колишнього бойовика, який здався українським правоохоронцям.

Про це повідомляє видання “Ґрати”.

У 2018 році житель Горлівки Руслан Макарець прийшов до відділу поліції в Бахмуті та повідомив про свою службу в лавах бойовиків “ДНР”. Згідно з матеріалами справи, яку розглядав Артемівський міськрайонний суд, чоловік із 2017 року спочатку був водієм “урала” в бойовиків у Єнакієвому, а згодом переїхав до Горлівки. Він возив бойовиків та провіант на їхні позиції.

У листопаді 2018 року суд звільнив його від відповідальності за звинуваченням в участі в незаконному збройному формуванні, а вже в березні 2019-го його затримали бойовики на КПВВ “Горлівка”.

Макарець, як стверджують у “Міністерстві державної безпеки” бойовиків, розповів українським правоохоронцям про дислокацію своєї роти, штабу бригади, повідомив прізвища інших бойовиків, позивний начальника і розповів про кількість і найменування військової техніки в розташуванні його бригади. Після цього чоловік зустрівся зі співробітником СБУ і домовився про участь у програмі “На тебе чекають удома”.

Руслан Макарець. Скріншот з відео

Програму запустили у 2015 році. Завдяки їй на підконтрольну Україні територію повертають людей, які брали участь у незаконних збройних формуваннях і добровільно відмовилися від участі в них. Водночас їх звільнять від кримінальної відповідальності.

У рішенні “суду” бойовиків не згадують про співпрацю Макарця з СБУ, а також про його участь у програмі “На тебе чекають вдома”. Чоловік отримав 13 років колонії суворого режиму за “держзраду”.