Київський апеляційний суд залишив у силі виправдувальний вирок судді Царевич

Оксана Царевич, фото: pravda.com.ua

Київський апеляційний суд залишив у силі виправдувальний вирок судді Майдану Оксані Царевич. Вирок набирає законної сили одразу після проголошення.

Про це повідомив Роман Маселко.

Колегія суддів Київського апеляційного суду у складі Галини Балацької, Ірини Горб та Ірини Сілкової підтвердила виправдувальний вирок судді Царевич.

“Сама Царевич у своєму останньому слові знову наголосила, що усі її рішення про засудження невинних були законними”, – пише Маселко.

Як відомо, Царевич незаконно позбавила водійських прав дев’ятьох активістів Автомайдану. Їх автівки засвітились у поїздці в Межигірʼя у грудні 2013-го.

У березні 2015 року Верховна рада позбавила недоторканності трьох суддів Печерського райсуду Києва, серед яких була і Царевич. Пізніше її відсторонили від посади.

Нагадаємо:

  • У червні 2020 року Шевченківський райсуд Києва визнав колишню суддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинною у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.
  • У 2016 році Вища рада юстиції схвалила звільнення за порушення присяги судді Печерського райсуду м.Києва Оксани Царевич.
  • У березні 2021 року Верховний Суд скасував указ експрезидента України Петра Порошенка про звільнення судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич.
  • Влітку минулого року Царевич визнали невинуватою в ухваленні неправосудних рішень щодо автомайданівців. Судді дослухалися до аргументів адвоката Царевич, який посилався на лист КМДА про те, що взимку 2013–2014 років жодна громадська організація не інформувала місто про акції протесту у вигляді автопробігу, а отже розповіді про переслідування Автомайдану фактично визнали безпідставними.