Медведчук повідомив, що підозрюваний у держзраді Тарас Козак знаходиться у Білорусі

Другий підозрюваний у кримінальному провадженні про держзраду та порушення звичаїв війни, народний депутат від «ОПЗЖ» Тарас Козак знаходиться за межами України.

Про це повідомив під час розмови з журналістами Віктор Медведчук після судового засідання, в якому йому обирали запобіжний захід на час досудового розслідування.

«Я знаю де знаходиться народний депутат Тарас Козак, він на лікуванні в Білорусі», — сказав Медведчук.

Підозрюваний Віктор Медведчук підтвердив, що контактував з Козаком після підписання генпрокуроркою Венедіктовою повідомлень про підозри.

«Це мій друг, член політради нашої партії. Звичайно, я з ним контактував», — відповів Медведчук.

Під час брифінгу 11 травня очільник СБУ Іван Баканов повідомив, що Тарас Козак переховується в Росії.

«Якщо мова йде про пана Козака він перебуває, за нашою інформацією, на території Російської Федерації, можливо виїжджав на відпочинок з РФ, але не планує, на жаль, повертатися в Україну», — сказав Баканов.

13 травня 2021 року Печерський районний суд Києва обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня 2021 року.

Як відбувалося майже 8-годинне судове засідання читайте у матеріалі: «Домашній арешт на два місяці: як суд обирав запобіжний захід Медведчуку».

Нагадаємо:

  • Народний депутат Віктор Медведчук 12 травня 2021 року отримав підписане днем раніше повідомлення про підозру у державній зраді та у порушенні законів і звичаїв війни, тобто, воєнному злочині, що полягав у готуванні до розграбування національних цінностей на окупованій території.
  • Частина оприлюднених СБУ доказів протиправної діяльності Медведчука в Криму з точки зору українського законодавства свідчить, що його дії були законними. Йому це дозволив і досі чинний закон про фейкову Вільну економічну зону «Крим». Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР «Ліцензія на зраду: як Медведчук завдяки ВЕЗ «Крим» здав росіянам нафтове родовище»