На Одещині чоловіка ув’язнили за погрози судді

Фото ілюстративне

Березівський районний суд Одеської області покарав чоловіка, який погрожував судді вбивством. Призначено 1 рік та 4 місяці позбавлення волі.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 25 травня.

18 квітня 2018 року близько 9 ранку обвинувачений у стані алкогольного сп’яніння стояв біля магазину «Марина» в смт Миколаївка Одеської області. Повз магазин у цей час проходив голова Миколаївського районного суду Одеської області. Чоловік сердився на суддю, бо той раніше звільнив когось від кримінальної відповідальності за амністією.

Обвинувачений підійшов до судді і штовхаючи його обома руками, схопив за одяг, після чого схопив за шию, погрожуючи позбавити життя, кажучи: « Я тебе вб’ю і ти більше не будеш так судити». Ці слова суддя сприйняв реально.

У 2019 році цей же чоловік заподіяв легкі тілесні ушкодження одній громадянці, а в січні 2020-го нецензурно облаяв працівників поліції, погрожував їм та намагався ножем вдарити поліцейського.

У підсумку чоловіка засудили до позбавлення волі. Причому найсуворіше покарання було призначено саме за погрози на адресу судді – 1 рік і 4 місяці тюрми. Це покарання поглинуло менш суворі.

Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності – у 2010-2014 роках відбував строк за умисні тяжкі тілесні ушкодження.