Російський суд залишив без змін вирок українському активісту з Криму Олегу Приходьку

Олег Приходько у Південному окружному військовому суді, Ростов-на-Дону Фото: crimean-solidarity.org

Апеляційний військовий суд міста Власіха (Московська область) 17 травня, розглянувши апеляцію захисту, залишив без змін вирок Південного окружного військового суду (Ростов-на-Дону), за яким український активіст з окупованого Криму Олег Приходько був засуджений до 5 років позбавлення волі за нібито «підготовку терористичного акту, виготовлення та незаконне зберігання вибухових речовин».

Про це повідомив адвокат Назім Шеіхмамбетов виданню Крим.Реалії.

За його словами, суд також вирішив не задовольняти вимогу обвинувачення про збільшення терміну ув’язнення для Приходька до 11 років.

Адвокат повідомив, що найближчим часом очікується етап кримчанина в одну з російських колоній, яку конкретно, йому поки не повідомляють.

Шеіхмамбетов зазначив, що у Приходька набрякають ноги, з сусідами по камері конфліктів немає.

Нагадаємо:

  • 3 березня 2021 року суддівська колегія Південного окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону засудила українського активіста Олега Приходька до 5 років ув’язнення в колонії суворого режиму. Перший рік свого терміну він повинен буде провести у в’язниці – колонії з найсуворішим режимом, де ув’язнені весь час утримуються в камерах. Крім того, Приходьку призначений штраф в розмірі 110 тисяч рублів (близько 42 тисяч гривень).
  • МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку із оголошенням російським судом незаконного вироку громадянину України Олегу Приходьку за сфабрикованими обвинуваченнями в «підготовці терористичного акту, виготовленні і незаконному зберіганні вибухових речовин».
  • Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Олега Приходька політичним в’язнем.