Суд закрив справу щодо ексголови КСУ Тупицького про конфлікт інтересів та недекларування майна

Олександр Тупицький

Голосіївський районний суд Києва закрив справу про можливий конфлікт інтересів і недекларування майна звільненим головою Конституційного Суду Олександром Тупицьким.

Суддя Олександра Колдіна розглянула два адміністративних протоколи стосовно Тупицького і вирішила, що в його діях відсутній склад правопорушення.

Національне агентство з питань запобігання корупції та прокуратура стверджували, що Тупицький не задекларував землю в Криму. Конфлікт інтересів стосувався скандального рішення, коли Конституційний Суд скасував низку антикорупційних статей. На думку НАЗК і прокуратури, у Тупицького був конфлікт, оскільки стосовно нього теж тривала перевірка декларації.

Сам Тупицький запевняв, що він не мав декларувати ділянку в Криму, бо правочин, тобто купівля, на окупованих територіях є нікчемним.

Судді відмовились притягувати Тупицького до адміністративної відповідальності щодо двох протоколів, які раніше до суду направило Нацагентство з питань запобігання корупції. Згідно з рішенням суду, у діях Тупицького відсутнє правопорушення.

«Суд визнав, що Олександр Тупицький мав конфлікт інтересів, розглядаючи справу про е-декларування. Факт наявності конфлікту інтересів визнав і сам Тупицький у заяві про самовідвід. Попри це суд усе одно закрив справу, посилаючись на недосконалість законодавства. Фактично ця ж причина була вказана при закритті провадження у другій справі», — йдеться у повідомленні НАЗК.

Читайте також:

  • Офіс Генпрокурора скерував до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно колишнього голови Конституційного Суду України за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя.