У Криму будуть судити реєстратора, що допоміг фірмі з Херсону отримати землю біля мису Меганом

Мис Меганом, фото: Иерей Максим Массалитин, commons.wikimedia.org

В окупованому Криму будуть судити колишнього кримського посадовця так званого «Госкомрегистра» за те, що допоміг компанії «Утек-Херсон» з Херсону отримати земельну ділянку у 50 тисяч кв. метрів біля мису Меганом на південному сході півострова.

Про це повідомляє Бюро судової інформації.

Співробітника так званого «Госкомрегистра» Криму будуть судити за те, що посприяв отриманню землі біля мису Меганом компанії, зареєстрованій в українській юрисдикції. Про це повідомляє «Головне слідче управління Слідкому РФ по Криму і Севастополю».

«У жовтні 2019 року до чиновника звернувся знайомий, який діяв за довіреністю від імені іноземної юридичної особи — приватного підприємства, зареєстрованого в Україні, щоб домовитися про співпрацю в реєстрації прав власності на земельну ділянку, площею 50 тисяч кв.метрів, поблизу мису Меганом. Реєстратор без проведення відповідних перевірок вніс в реєстр запис про реєстрацію права власності на приватне підприємство», — йдеться у повідомленні. 

Слідство вже направило обвинувальний акт до «суду» за пунктом «в» ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу РФ (перевищення посадових повноважень, що спричинило істотне порушення прав і законних інтересів держави, вчинене із заподіянням тяжких наслідків).

На сайті так званого «Євпаторійського міського суду» вказано, що в на розгляді наразі перебуває тільки дві справи з такою кваліфікацією. По одній з них вже винесений вирок.

Друге провадження за обвинуваченням Анатолія Гаврилюка надійшло до «суду» 30 квітня 2021 року. На сайті «судові та нормативні акти РФ» є документи цього ж «суду», в яких вказано, що людина з такими ж ПІБ ще у 2019 році працювала держреєстратором.

Від листопада 2020 року так званий «Арбітражний суд» Криму розглядає позов «Міністерства майнових та земельних відносин» до підприємства «Утек-Херсон» про витребування земельної ділянки. Йдеться про земельну ділянку, розташовану на захід від мису Меганом, на схід від рибоколгоспу «Хвиля Революції». Ділянка має площу 50 тисяч квадратних метрів без визначення меж. Кримські ЗМІ також називають підприємство «Утек-Херсон» у публікаціях про майбутній суд над вже колишнім держреєстратором.

«Арбітражний суд» 3 листопада 2020 року арештував вказану земельну ділянку до остаточного судового рішення по ній.

Підприємство «Утек-Херсон» зареєстроване у 2003 році на вулиці Перекопській у Херсоні. Директором та засновником компанії в українському реєстрі юридичних осіб вказаний Андрій Чабаненко. Основний вид діяльності — посередництво у торгівлі товарами широкого асортименту.

За даними аналітичної системи YouControl, Андрій Чабаненко є директором чи засновником ще шести юридичних осіб.

Читайте також:

  • Південно-західний апеляційний господарський суд 14 квітня 2021 року постановив знести споруди приватного підприємства «Імперія-агро», що знаходяться біля КПВВ «Каланчак» та заважають розбудові його на межі з окупованим Кримом. Через цей контрольний пункт проходить найбільша кількість громадян в обох напрямках.
  • Господарський суд Херсонської області розірвав договір оренди ділянки, площею 10 гектарів, яка розташовується на Арабатській стрілці, у селі Стрілкове. Договір був укладений з Надіє Німетуллаєвою, дружиною Сейтумера Німетуллаєва — колишнього голови Генічеської РДА, який нині переховується від українських правоохоронців в окупованому Криму.