У Нікополі підозрюваний пообіцяв підірвати суд та учасників процесу

Суддя Андрій Чуприна. Фото: nikopol.informator.ua

Суддя Андрій Чуприна повідомив Вищу раду правосуддя, що боїться за своє життя.

Про інцидент повідомив Вищу раду правосуддя і Офіс генерального прокурора суддя Андрій Чуприна, в провадженні якого знаходилися матеріали кримінальної справи щодо підозрюваного.

Після того, як суддя частково задовольнив клопотання слідчого про арешт підозрюваного 25 травня 2021 року і вже вийшов із залу засідань, підозрюваний раптово заявив присутнім слідчому і секретарю судових засідань, що «всіх підірве».

«Я реально боюся за своє життя, оскільки … підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК, і може мати навички поводження як з вогнепальною зброєю, так і з вибуховими пристроями », – повідомив суддя Чуприна ВРП.

Чоловік є підозрюваним за статтями: 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами), ст. 311 (незаконне виробництво, придбання, зберігання прекурсорів), ст. 317 (організація місць незаконного вживання наркотиків) і ст. 307 (незаконне виробництво, збут наркотиків) Кримінального кодексу.

Суддя зазначив, що за фактом погроз він звернувся в поліцію, яка вже внесла відповідні відомості до реєстру досудових розслідувань.

Пригадаємо, що 30 листопада 2017 року внаслідок вибуху гранат в будівлі Нікопольського суду загинули і були поранені кілька людей. А 31 січня 2018 року було підірвано гараж однієї з суддів Нікопольського міськрайонного суду.