Верховний суд підтвердив ув’язнення на 5 років для вінничанина, який вбив собаку

Юрій Маркін, засуджений. Фото: vn.20minut.ua

Касаційний кримінальний суд підтвердив справедливість покарання у вигляді 5 років позбавлення волі для чоловіка, який ударом ноги вбив карликового баварського шпіца.

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду.

Колегія суддів Касаційного кримінального суду 20 травня 2021 року залишила без задоволення касаційну скаргу захисника на ухвалу апеляційного суду щодо чоловіка, засудженого до 5 років позбавлення волі за жорстоке поводження з тваринами (ч. 3 ст. 299 ККУ).

Вироком Вінницького міського суду встановлено, що 4 березня 2019 року обвинувачений наніс один удар ногою по тулубу баварського шпіца, що призвело до загибелі тварини.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину не визнав та розповів, що того дня він разом із своєю собакою породи «стаффордширський тер’єр» проходив через стадіон школи, де до його собаки підбігла собака породи «карликовий шпіц». Щоб собаки не зчепились та його собака не покусала чужу, він відштовхнув собаку потерпілого рукою. Його собака являється собакою бійцівської породи та могла нанести шкоди собаці потерпілого своїм тілом. Сторонніх осіб під час цієї події поряд не було, собаку потерпілого ногою він не бив.

Допитаний в судовому засіданні потерпілий розповів, що обвинувачений проходив повз із своєю собакою породи «стаффорд», його собака побігла в сторону обвинуваченого, проте, він її покликав та вона повернулась. Обвинувачений, пройшовши близько 30 метрів, повернувся до нього та безпричинно вдарив ногою в область живота його собаку. Власник шпіца намагався довезти свого улюбленця у ветеринарну клініку, але не встиг.

Апеляційна інстанція підтвердила вирок міського суду. У жовтні 2020 року вирок набрав законної сили.

Читайте також:

  • Суд не став карати чоловіка, який утримував лева в Гостомелі. Спочатку поліцейські відкрили кримінальне провадження за жорстоке поводження з твариною, але його швидко закрили. Потім склали протокол про адмінпорушення і направили його до суду. У протоколі не було зазначено які саме правила утримання лева порушив чоловік, який тримав тварину.
  • Суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб виправдала догхантера та адвоката Олексія Святогора за відсутністю складу злочину. Прокуратура обвинувачувала Святогора за статтею 300 КК України в частині створення творів, які пропагують культ насилля і жорстокості. Догхантер розповсюджував у соцмережах відео, на яких він закликав до отруєння безпритульних собак.