ВРП відправила у відставку з довічним утриманням суддю, який закрив справу про адмінпорушення доньки колеги

Володимир Карабань, фото: blog.prosud.info

Вища рада правосуддя звільнила у відставку у зв’язку з поданням відповідної заяви суддю Печерського районного суду Києва Володимира Карабаня. До цього на суддю була подана скарга за те, що він закрив провадження щодо нетверезого кермування авто донькою своєї колеги.

Про звільнення судді Карабаня йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.

Доньку судді Печерського райсуду Києва Христини Константінової та керівника відділу з розслідування справ Майдану в ДБР Анатолія Тарасюка Анастасію Константінову у 2020 році зупинили патрульні та склали протокол за відмову проходити тест на сп’яніння.

Справа була направлена до суду, де працює мати водійки. Суддя Карабань, який розглядав провадження, вирішив закрити його, оскільки Константінова надала довідку, що нібито була твереза.

Михайло Жернаков, голова правління Фундації DEJURE, яка подала скаргу на суллю Карабаня, вважає, що ВРП фактично винагородила суддю, відправивши у відставку з довічним грошовим утриманням.

«Тепер Карабань до кінця своїх днів буде отримувати з наших із вами грошей довічне грошове утримання, розміром десь 100 тис. грн. на місяць.

Також Карабань збереже за собою звання судді і зможе претендувати на посади в судових органах і визначати кому бути суддею, а кому — ні», — пише Жернаков.

Нагадаємо:

  • 7 травня 2021 року донька судді Печерського райсуду Анастасія Константинова в нецензурній формі висловилася з приводу російського репера Басти, якому нібито не дає відпочити “українське бидло” питаннями про окупацію Росією Криму.
  • Журналістка-розслідувачка Євгенія Моторевская повідомила про те, що в 2020 році Анастасія Константинова нібито була зупинена патрульними, коли перебувала в стані алкогольного спʼяніння за кермом.