Антикорупційний суд призначив судді з Броварів 6 років позбавлення волі

Ганна Білик

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі Тетяни Гавриленко, Олексія Кравчука та Олени Танасевич засудила до шести років позбавлення волі суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Ганну Білик.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Колегія суддів ВАКС, зваживши на докази, надані прокурором САП, визнала суддю винуватою в отриманні 1000 євро неправомірної вигоди за прийняття рішення щодо повернення вилученого майна в межах справи про адміністративне правопорушення”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними слідства, у 2017 році суддя Білик вимагала 1 тисячу євро за роз’яснення рішення для повернення вилучених фіскалами 13,5 тонн дизпалива. 

Крім того, у разі набрання вироком законної сили, у Білик буде конфісковані автомобіль та земельна ділянка. Також суддя не зможе протягом трьох років обіймати посади, пов’язані зі здійсненням правосуддя. На вирок ВАКС ще може бути подана апеляційна скарга. 

Нагадаємо:

  • Вищий антикорупційний суд засудив до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна суддю Міжгірського районного суду Закарпаття Антона Гайдура. Йому також буде заборонено займати посаду судді протягом трьох років.
  • Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Віктор Панкулич, Ігор Панаїд та Сергій Бондар скасували виправдувальний вирок одеському міському голові Геннадію Труханову. Кримінальне провадження буде відправлено на новий розгляд до Вищого антикорсуду.