Суд на Волині дозволив спецрозслідування щодо ексберкутівця, який перейшов на службу до окупантів в Криму

Пилип Квартник, підозрбваний у держзраді

Колишній міліціонер з волинського «Беркуту» з власних переконань перейшов на службу до російських окупантів в Крим.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17 червня 2021 року.

Старший слідчий в ОВС СВ УСБУ у Волинській області Придатко, за погодженням з прокурором відділу Волинської обласної прокуратури Сергієм Зубанем, звернувся до суду з клопотанням про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Пилипа Квартника, діючого «начальника інженерно-технічного відділення «ОМОН «Беркут» Головного управління Росгвардії» по Криму і Севастополю. До окупації Криму Квартник перебував на посаді старшого інспектора з документування спеціальної роти міліції УМВС України у Волинській області (до 13.03.2014 — старший інспектор з документування роти міліції особливого призначення «Беркут».

За матеріалами досудового розслідування, Квартник, приблизно у період з 31.03.2014 по 30.04.2014 (більш точна дата досудовим розслідуванням не встановлена), перейшов на службу до спеціального підрозділу внутрішніх військ «Управління Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації в м. Севастополі» — загону міліції особливого призначення «Беркут».

Наразі Пилип Квартник є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 (чинна з 18.04.2014), ч. 1 ст. 111 КК України.

У клопотанні прокурор зазначає, що повідомлення про підозру було складено 10 січня 2020 року, цього ж дня вручено матері підозрюваного. Крім цього, письмові повідомлення про підозру та повістки про виклик було направлено поштовим зв’язком по місцю реєстрації та у через додаток «WhatsApp» на номер мобільного телефону, який використовує Пилип Квартник. Але на виклики підозрюваний не з’явився, про причини неявки не повідомив.

Суд задовольнив клопотання слідчого СБУ та дозволив здійснення спеціального досудового розслідування.

Як повідомляють підконтрольні окупаційній владі ЗМІ, у червні 2020 року Квартник разом з іншими росгвардійцями був нагороджений медаллю «За отвагу». за роботу на пунктах санітарного пропуску.