Суд у справі смертельного нападу на Гандзюк завершив дослідження письмових доказів

Владислав Мангер (зліва) у Печерськомуц райсуді Києва, 18.06.2020 Фото: Facebook Хто замовив Катю Гандзюк?

У справі щодо організаторів нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Дніпровський районний суд Києва завершив дослідження письмових доказів.

Про це у фейсбуку повідомила керівниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова. 

За словами Венедіктової, йдеться про 60 томів матеріалів кримінального провадження.

“Це справа, в якій Офісу генпрокурора довелося пройти через різні оцінки громадськості, але наразі вона – одна з тих, якими ми можемо пишатися”, – написала генпрокурорка.

Напередодні, 15 червня, Дніпровський районний суд Києва залишив під вартою колишнього голову Херсонської облради Владислава Мангера та колишнього помічника депутата Олексія Левіна, яких обвинувачують в організації нападу на Гандзюк.

Під час другого дня засідання суд переглядав відео слідчих експериментів щодо одного з нападників Володимира Васяновича, свідків Сергія Браги та Павла Пилипенка.

Нагадаємо:

  • 27 квітня 2020 року СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Обурені завершенням розслідування активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели акцію протесту під Офісом президента з вимогою звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову.
  • Про подробиці розслідування нападу на Катерину Гандзюк читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив».