За доведення до самогубства неповнолітньої чоловік отримав понад 7 років в’язниці

Рахівський районний суд Закарпатської області

Обвинувачений визнав свою провину. За матеріалами провадження, чоловік принижував доньку своєї співмешканки та спонукав її накласти на себе руки. Дівчинка не витримала знущань вітчима і повісилася на дитячому майданчику.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Рахівського районного суду Закарпатської області від 14 червня 2021 року.

За матеріалами кримінального провадження, обвинувачений у період з січня по 10 листопада 2017 року був співмешканцем матері неповнолітньої дівчини, яка пізніше покінчила з собою. Чоловік нібито постійно принижував дитину, ображав її словами та системно спонукав до самогубства. Не витримавши тривалого тиску, 10 листопада дівчина написала передсмертну записку, в якій звинуватила його у своїй смерті, після чого здійснила самогубство шляхом повішення.

Крім цього, у помешканні обвинуваченого знайдені набої до малокаліберної нарізної зброї, які дісталися чоловіку після смерті батька.

Таким чином, слідство кваліфікувало дії громадянина Д. за статтями: 120 (доведення до самогубства) та 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Допитаний в ході судового слідства обвинувачений вину повністю визнав. Суду він розповів, що жінка, з якою він жив, мала від першого шлюбу п’ятеро дітей. З однією дитиною у нього не склалися дружні стосунки. За його словами, дівчина одного разу викрала у нього 1,5 літри сушених грибів, які продала і за вилучені кошти купила собі мобільний телефон. Іншим разом, вона, без його дозволу взяла його банківську картку і зняла гроші. Через такі ситуації у них постійно виникали сварки. Чоловік не заперечував, що мали місце висловлювання до дитини із спонуканням до самогубства.

За його словами, після чергової сварки, дитина зібрала своїх однокласниць, напекла випічки — фанки, які, зазвичай, подають на поминках. А ще сказала, що скоро вони будуть споживати їх на її поминках. Тоді взяла мотузку та покінчила життя самогубством на дитячій гойдалці.

Суд визнав винним чоловіка за обома інкримінованими статтями. За сукупністю злочинів призначив покарання у вигляді 7 років та 6 місяців позбавлення волі. Під варту обвинуваченого взяли в залі суду. Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляції.