Антикорупційний суд призначив колишньому начвідділу ГПУ два роки тюрми

Вищий антикорупційний суд

Вищий антикорупційний суд засудив колишнього начальника відділу Генпрокуратури Аполлінарія Нагалевського до двох років позбавлення волі за надання хабаря службовій особі.

Про це повідомляє Центр протидії корупції та пресслужба ВАКС.

«Як встановив суд, у грудні 2016 року обвинувачений надав посереднику неправомірну вигоду в розмірі 5 000 доларів США за те, аби останній в подальшому передав її посадовим особам Держаудитслужби. Метою надання коштів був вплив на перебіг і результати позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності Генеральної прокуратури України», — йдеться у повідомленні суду.

Як повідомляє ЦПК, у 2015 році посадовці ГПУ розтратили 1,8 мільйона гривень бюджетних коштів, перерахувавши їх трьом фірмам — «Арматех Буд», «Будконсалт Плюс», «Укрінжинірінг Він» — за невиконані і непоставлені роботи та послуги.

Нагалевський попросив свого знайомого з Рахункової палати України за хабар вплинути на в. о. першого заступника Державної аудиторської служби Станіслава Косінова, який контролював позапланову ревізію у ГПУ.

ЦПК зазначає, що згодом обвинувачений попросив повернути йому 5 тисяч доларів, оскільки не помітив змін у роботі ревізорів. Він нібито сказав, що знайшов інших людей, які забезпечать потрібні йому результати ревізії.

Після повернення грошей Нагалевського затримали детективи НАБУ.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:

  • Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі Тетяни Гавриленко, Олексія Кравчука та Олени Танасевич засудила до шести років позбавлення волі суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Ганну Білик.
  • Вищий антикорупційний суд визнав винним і засудив до трьох з половиною років в’язниці за хабарництво суддю Жовтневого районного суду Дніпра.