ОАСК прийняв до розгляду позов Моргенштерна до СБУ та Мінкульту

Окружний адмінсуд Києва, фото: oask.gov.ua

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Юлія Мамедова буде розглядати позов громадянина РФ, виконавця Алішера Валєєва (Моргенштерна) до СБУ та Мінкульту щодо внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці та забороні в’їзду на територію України.

Провадження у справі відкрито ухвалою суду від 30 червня 2021 року. Позивач просить суд визнати протиправними дії СБУ щодо підготовки документів та звернення до Мінкульту про внесення Валєєва до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Також скасувати наказ Мінкульту про оновлення Переліку осіб, яким доповнено особою позивача.

Ухвалою суду від 22 червня 2021 року позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків. У встановлений судом строк виявлені недоліки позовної заяви позивачем усунуто.

Суддя Мамедова вирішила відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Алішера Валєєва. Справа буде розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників. Сторони тепер мають надати суду свої відзиви: позивач — у триденний термін, відповідачі — у п’ятнадцятиденний.

Станом на 6 липня 2021 року, судом ще не визначена дата розгляду.

Нагадаємо:

  • Зюзінський районний суд Москви оштрафував Моргенштерна на 100 тисяч рублів за пропаганду наркотиків.
  • За поданням СБУ мінкультури включило Моргенштерна до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. СБУ пояснила, що рекомендувала включити його в цей список за пропаганду культу насильства, жорстокості, а також поширення вживання наркотичних речовин. До цього в Україні були заплановані концерти Моргенштерна на 3 червня в Києві, 4 червня — в Харкові та на 6 червня — в Запоріжжі.
  • Окружний адміністративний суд Києва «залишив без руху» позов Алішера Моргенштерна (Алішера Валєєва) до Служби безпеки України.