«Суд» в Євпаторії призначив 3 роки ув’язнення ексреєстратору, який допоміг фірмі з Херсону отримати землю в Криму

Мис Меганом, фото: Иерей Максим Массалитин, commons.wikimedia.org

Так званий «Євпаторійський міський суд» призначив 3 роки позбавлення волі в колонії загального режиму колишнього працівника «Госкомрегистра» за те, що допоміг компанії «Утек-Херсон» з Херсону отримати земельну ділянку у 50 тисяч кв. метрів біля мису Меганом на південному сході півострова.

Про це повідомляє окупаційна кримська «прокуратура».

«Судом встановлено, що в жовтні 2019 підсудний, будучи працівником регіонального комітету, бажаючи сприяти своєму знайомому, який є представником одного з підприємств, незаконно зареєстрував право власності підприємства на земельну ділянку площею 50 тис. кв.м., що знаходиться біля мису Меганом в м. Судаку. При цьому чиновник не провів всі необхідні перевірочні заходи, внаслідок чого земельна ділянка республіканської власності був переданий приватному підприємству. Своїми діями підсудний завдав шкоди в розмірі близько 18 млн рублів», — йдеться у повідомленні.

Вирок був винесений 23 липня 2021 року. Підсудний — Анатолій Гаврилюк. Підприємство «Утек-Херсон» зареєстроване у 2003 році на вулиці Перекопській у Херсоні. Директором та засновником компанії в українському реєстрі юридичних осіб вказаний Андрій Чабаненко.

Читайте також:

  • На Херсонщині повідомлено про підозру посадовцю ДСА через махінації на закупівлях
  • Херсонська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо завідувача кафедри водних біоресурсів та аквакультури Херсонського державного аграрно-економічного університету Павла Кутіщева. Викладачу інкримінується вимагання та отримання від студента 18 тисяч гривень хабаря