Суд заарештував майно нардепа Тараса Козака

Тарас Козак Фото: Пресслужба ОПЗЖ

Суд наклав арешт на майно нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” та соратника Медведчука Тараса Козака у справі про держзраду.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора в коментарі виданню.

Арешт накладений на рухоме та нерухоме майно нардепа.

Рішення про арешт майна суд ухвалив 31 травня та 16 червня.

Нагадаємо:

  • Народний депутат Віктор Медведчук 12 травня 2021 року отримав підписане днем раніше повідомлення про підозру у державній зраді та у порушенні законів і звичаїв війни, тобто, воєнному злочині, що полягав у готуванні до розграбування національних цінностей на окупованій території.
  • Частина оприлюднених СБУ доказів протиправної діяльності Медведчука в Криму з точки зору українського законодавства свідчить, що його дії були законними. Йому це дозволив і досі чинний закон про фейкову Вільну економічну зону «Крим». Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР «Ліцензія на зраду: як Медведчук завдяки ВЕЗ «Крим» здав росіянам нафтове родовище»
  • 13 травня 2021 року Печерський районний суд Києва обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня 2021 року.
  • Другий підозрюваний у кримінальному провадженні про держзраду та порушення звичаїв війни, народний депутат від «ОПЗЖ» Тарас Козак знаходиться за межами України.