У Херсоні будуть судити завкафедри аграрного університету за обвинуваченням у хабарництві

Фото: facebook / ХДАЕУ - Херсонський державний аграрно-економічний університет

Херсонська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо завідувача кафедри водних біоресурсів та аквакультури Херсонського державного аграрно-економічного університету Павла Кутіщева. Викладачу інкримінується вимагання та отримання від студента 18 тисяч гривень хабаря.

«Установлено, що освітянин вимагав та отримав від студента 18 тис. грн за безперешкодне підписання обхідного листа після закінчення навчання та видачу диплому магістра», — йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними досудового розслідування, у січні 2021 року, викладач повідомив студенту про те, що необхідно заплатити 18 тисяч гривень за підписання обхідного листа в графі «Випускова кафедра», що є підставою для видачі диплому про закінчення навчального закладу за кваліфікацією магістр. Студент був вимушений приняти вимогу, однак звернувся з повідомленням до правоохоронних органів.

14 квітня 2021 року викладача було затримано, а наступного дня — повідомлено про підозру.

Ухвалами слідчого судді Херсонського міського суду від 28.04.2021 та 28.05.2021 року задоволено клопотання слідчого застосовано та продовжено відсторонення підозрюваного Кутіщева від посади завідувача кафедри. Однак суд не продовжив відсторонення 14 червня 2021 року, тож наразі викладач продовжує працювати.

Під час досудового розслідування Павло Кутіщев вину не визнав, зазначив, що кошти отримав за написання магістерської роботи, а не за так звану «видачу диплому».

Під час розслідування підозрюваний знаходився під дією домашнього арешту, із 14 червня — особистого зобов’язання.

Читайте також:

  • На Херсонщині повідомлено про підозру посадовцю ДСА через махінації на закупівлях. Закупівлі комп’ютерної техніки для Державної судової адміністрації Херсонської області були проведені у жовтні-листопаді 2017 року. Через три з половиною роки після цього причетний посадовець отримав повідомлення про підозру. Слідство вважає, що з 1,7 мільйона гривень безпідставно було витрачено понад 700 тисяч.