ФСБ заявила про затримання українця за звинуваченням у «шпигунстві» в Тулі

ФСБ РФ заявила про затримання в місті Тулі українця, який нібито намагався добути секретні відомості про російське озброєння.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на ФСБ, пише ЦЖР.

Російська спецслужба стверджує, що затриманий «на гарячому» громадянин України нібито за завданням розвідувальних служб України здійснював пошук працівників російських оборонних підприємств з-поміж секретоносіїв для отримання від них «відомостей про перспективні розробки в області стрілецького озброєння, що охороняються законом».

Ім’я затриманого не називається. Порушено справу за статтею про шпигунство. Затриманому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Після початку російської агресії в Україні спецслужби РФ регулярно затримують українських громадян за звинуваченням у шпигунстві, значна частина з них визнана політичними в’язнями.

В окупованому Криму на кінець червня в ув’язненні перебувають 17 осіб, яких затримала ФСБ за обвинуваченням нібито «в підготовці диверсій, зберіганні зброї та шпигунстві».

Крім того, всього на кінець червня правозахисники зафіксували 227 кримінальних справи за ухилення від служби в Збройних Силах РФ, що передані на розгляд до «судів» Криму. За 210 з них уже ухвалено вироки, ще 17 перебувають на стадії розгляду.