Міністр юстиції взяв на роботу довічно засуджену

Фото – ГО «Союз «Золотий Вік України»

Міністр юстиції Денис Малюська взяв на роботу у міністерство жінку, яка засуджена до довічного ув’язнення.

Про це повідомив мініст Денис Малюська у Facebook  

“Довічника (а точніше довічницю) я на роботу у Мін’юст таки узяв. Працює нормально. Роботодавець і працівник задоволені”, – написав міністр.

За словами міністра, “взагалі працювати треба усім працездатним”, “на шиї у держави сидіти вкрай небажано”.

А в ситуації з довічниками, переконаний Малюська, йдеться не просто про заробіток, а й про ресоціалізацію – те, на що “витрачаються мільярди гривень платників податків” заради безпеки громадян.

Із коментарів під постом стало відомо, що йдеться про Катерину Щуку, яка стала першою довічницею, котра у 2016 році вийшла заміж у стінах Качанівської виправної колонії, що в місті Харкові, пише Судовий репортер.

З нареченим Катерина познайомилася в стінах колонії. Установу відвідують різні церковні конфесії, і одна з жінок, що приходить до установи проводити богослужіння, познайомила засуджену з прихожанином своєї церкви. Перше знайомство відбулося по фотографії, далі було листування і спілкування по телефону.

Жінка засуджена вироком  апеляційного суду Луганської області від 16.05.2011 до довічного позбавлення волі за подвійне вбивство. В одному з інтерв’ю вона розповідала, що на гулянці з друзями сталася бійка і господарів убив її тодішній співмешканець, а її змусив завдати ударів по мертвих тілах, зробивши співучасницею. У суді вона начебто взяла на себе провину колишнього хлопця.