Невідомий кинув коктейль Молотова в Офіс Омбудсмана та Верховний Суд

Фото: телеграм-канал Омбудсмана

У Києві невідомий кинув коктейль Молотова у двері офісу Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. Потім зробив те саме з Верховним Судом.

Про це Денісова повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Офіс Омбудсмана розташований на вулиці Інститутській. Нападник кинув у двері будівлі пляшку з вибуховою сумішшю о 15-й годині.

“Він двері відкрив, кинув, а двері в нас швидко зачиняються, і нічого не відбулося. Весь вибух пішов не в приміщення, а на вулицю. Там усе пошкоджено, все там у такому стані”, – розповіла Денісова журналістам Суспільного.

Вогонь швидко згасили, внаслідок інциденту жодна людина не постраждала.

“Сьогодні, 26 серпня 2021 року, невідомий чоловік кинув пляшку з вибуховою речовиною у вхідні двері одного з приміщень Верховного Суду на вулиці Пилипа Орлика. На щастя, ніхто з працівників, відвідувачів суду та перехожих не постраждав”, – йдеться у повідомленні пресслужби Верховного Суду.

За фактом інциденту слідчі Печерського управління поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.