РНБО ввела санкції проти Ігоря Гужви, Шаріїв та нардепа Андрія Деркача

Олексій Данілов, фото: file.liga.net

Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про запровадження обмежувальних санкцій проти, зокрема, народного депутата Андрія Деркача, засновника видання “Страна.ua” Гужви та блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

“Сьогодні рішенням Ради національної безпеки і оборони введені санкції щодо народного депутата Деркача, і ще певної кількості осіб, проти яких були введені санкції Сполученими Штатами Америки“, – зазначив Данілов.

Він додав, що Рада нацбезпеки та оборони ввела санкції також проти керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви, блогера Анатолія Шарія та його дружини Ольги.

До санкційного списку також потрапили Солнцева Галина Володимирівна та Лукашина Любов Юріївна, що безпосередньо пов’язані з Ігорем Гужвою. Так, саме на його дружину Солнцеву зареєстровано ТОВ “Ласмак”, яке володіє медійними ресурсами Гужви, ТОВ “Маджері”, ТОВ “Смартмедіамережа”.

Крім того, РНБО додатково застосувала санкції до бойовика Дениса Пушиліна, який реєструє медійні ресурси на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони також повідомив, що РНБО вжила санкції проти представників окупаційної влади в Криму.