Російський суд продовжив арешт політ’язню Ремзі Бекірову ще на три місяці

Ремзі Бекіров. Фото: Кримська солідарність

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону продовжив на три місяці строк арешту кримському громадянському журналісту Ремзі Бекірову. За ґратами також залишаться правозахисник Різа Ізетов, активісти Раїм Айвазов, Шабан Умеров і Фарход Базаров.

Про це йдеться у повідомленні “Кримської солідарності”.

Прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу. Раніше він обгрунтовував запобіжний захід тяжкістю злочину і тим, що підсудні нібито можуть втекти і вплинути на хід суду.

Сторона захисту спростувала його доводи, мотивувавши це міцними соціальними зв’язками у підсудних в Криму і відсутністю можливості до втечі. Адвокати стверджували, що їхні підзахисні планують захищати себе в суді і доводити свою невинність.

Суд встав на сторону обвинувачення і продовжив запобіжний захід на три місяці.

Більшість заарештованих є учасниками правозахисного об’єднання «Кримська Солідарність». Умеров, Бекіров, Ізетов, Базаров і Айвазов звинувачуються за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ ( «Організація діяльності терористичної організації», до довічного позбавлення волі). Решта по ч. 2 ст. 205.5 КК РФ ( «Участь в діяльності терористичної організації», до 20 років позбавлення волі). Всім фігурантам справи було також пред’явлено звинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ ( «Приготування до насильницького захоплення влади», до 10 років позбавлення волі).