СБУ повідомляє, що знешкодила у Херсоні ботоферму, яка займалася дискредитацією Кримської платформи

У пресслужбі СБУ повідомили, що у Херсоні діяла група інтернет-агентів, які займалися дискредитацією Кримської платформи.

Про це йдеться у новині пресслужби відомства.

За інформацією СБУ, зловмисники за завданням своїх «кураторів» закликали через соцмережі до захоплення влади та зміни меж державного кордону України.

«Окрім цього, російські спецслужби відпрацьовували агентам цільові інформаційні завдання із дискредитації Кримської платформи, її учасників та результатів. Для приховування протиправної діяльності агітатори публікували свої дописи від імені «лідерів громадської думки», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що до складу ворожого осередку входило кілька місцевих жителів. Інформацію для своїх «публікацій» вони отримували з пропагандистських інтернет-ресурсів РФ, а також сайтів незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

Як зазначається, за поширення деструктивного контенту зловмисники щомісяця одержували гроші через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Одному з організаторів групи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження щодо підозрюваного скеровано до суду.