Суд покарав штрафом молодика, який «за Путіна» стріляв з вікна по перехожих у Києві

Суддя Оболонського районного суду Владислав Дев’ятко, який є головою суду, оштрафував на 17 тисяч гривень хлопця, що з револьвера під патрон Флобера стріляв у перехожих з вікна на Оболоні.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок від 13 серпня 2021 року.

Судом встановлено, що 31 липня 2021 року хлопець, визираючи з вікна, взяв в ліву руку револьвер під патрон Флобера марки «ALFA», здійснив один постріл у сторону перехожих громадян, при цьому нецензурно висловлюючись щодо українців. Постріл не спричинив нікому тілесних ушкоджень. Свої дії хлопець знімав на смартфон, а відео пізніше розповсюдив у мобільному додатку «Telegram» в групі «Знакомства Киев».

Відео поширилося у мережі. На ньому видно і чути, як молодик, лаючись російською, говорить: «Ща буду стрелять по хохлам е**ным. Где мой ган, б**ть? Хохлы, пи****асы, ходят, с**а возле этого Дрим Тауна е***его. Вот, хохол пи***ет».

Після цього він вистрілив з вікна.

Обережно, у відео присутня нецензурна лексика!

«С**а, надеюсь, попал. Все, служи „ДНР «во имя России-матушки и Владимира Путина. Как я мог поступить иначе? Все, пацаны, слава России», — записав він голосове повідомлення після пострілу.

Після інциденту хлопця затримала поліція. Він говорив, що все це був жарт.

Перший заступник директора Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький прокоментував інцидент, написавши у facebook: «В Україні така поведінка не допустима».

Пресслужба поліції Києва повідомляла, що слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

«За скоєне йому загрожує до семи років тюремного ув’язнення», — йшлося у повідомленні.

Однак, як бачимо з вироку, опублікованого в Єдиному державному реєстрі судових рішень, обвинувальний акт був направлений до суду за ч. 1 ст. 296 ККУ. В результаті суддя призначив молодику штраф у 17 тисяч гривень, що є мінімальним покаранням, передбаченим цією статтею. Обвинувачений провину визнав.