Суддя читав у реєстрі ухвали про обшук своєї квартири і кабінету

ФОТО: ANDREY POPOV / FOTOLIA.COM

Голова Нацагентства із запобігання корупції Олександр Новіков склав протокол щодо конфлікту інтересів у підозрюваного в хабарництві судді, який здобув таємну інформацію про розслідування щодо себе.

Про це повідомляє НАЗК у Telegram

Суддя Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області начебто запропонував фігуранту адміністративного провадження закрити справу за хабар. Ця інформація надійшла до Національного антикорупційного бюро, яке розпочало відповідне розслідування.

“Маючи спеціальний доступ до непублічної частини Реєстру судових рішень, суддя знайшов ухвали Вищого антикорупційного суду щодо надання дозволу НАБУ на проведення обшуку його квартири та службового кабінету. Розгляд клопотань генерального прокурора про обшук здійснювався під час закритого судового засідання, тому цю інформацію можна було отримати лише скориставшись своїми службовими повноваженнями та пов’язаними з ними можливостями”, – йдеться у повідомленні НАЗК.

Повідомляється, що маючи цю інформацію, суддя зрозумів, що НАБУ розпочало розслідування. Отже, він міг спланувати свої подальші рішення стосовно хабаря та приховати чи знищити докази.

За словами голови НАЗК Новікова, з січня 2020 року в Україні повноцінно запрацювала антикорупційна система, і такі випадки все частіше закінчуються реальним покаранням для посадовців.