Київський апеляційний суд скасував закриття провадження про підпал авто водія “Схем”

Київський апеляційний суд 21 вересня скасував рішення Броварського міськрайонного суду Київської області щодо закриття справи Кирила Баріхашвілі, якого обвинувачували в підпалі автівки водія програми журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях” (спільний проєкт “Радіо Свобода” і “UA: Перший”) Бориса Мазура.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Рішення про скасування ухвалила колегія суддів в складі Андрія Дриги, Василя Полосенка та Віктора Габрієля. Тож Броварський суд розпочне новий розгляд справи з новим суддею.

Як заявляли захисники Баріхашвілі, слідство раніше не дотрималося строків продовження досудового розслідування в справі. Натомість прокурори вважають, що підозру вручили вчасно.

Керівниця юридичного напряму Інституту розвитку регіональної преси, представниця журналістів у цій справі Оксана Максименюк наголошувала, що до суду передано матеріали справи, які стосуються лише одного з виконавців підпалу, ще двоє підозрюваних перебувають у розшуку, а організатора та замовника досі не встановлено.

Міськрайонний суд Броварів на Київщині закрив справу про підпал автівки “Схем” 11 червня 2021 року. Сторона обвинувачення подала на апеляцію.