Організатору тітушок під час Революції Гідності Крисіну суд призначив 8 років ув’язнення

Дарницький районний суд Києва виніс вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому у катування активістів Революції гідності в 2014 році. Він визнаний винним та засуджений до 8 років позбавлення волі. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого та стягнув з Крисіна 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група у facebook.

“Юрій Крисін вже засуджений у справі вбивства “тітушками” журналіста В’ячеслава Веремія до 5 років позбавлення волі. 26 липня 2021 року Дарницький суд звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями обвинувачення за спливом строків давності. Залишилось лише обвинувачення за ч. 2 ст. 127 КК – катування. Саме за цією статтею суд і виніс обвинувальний вирок”, – повідомляє спільнота.

Дарницький райсуд Києва виніс вирок у справі щодо викрадення та катування «майданівців» у січні 2014 року. Зокрема йдеться про викрадення оператора Владислава Іваненка.

«Крисін — 8 років», — написала також прокурор Офісу генерального прокурора Юлія Малашич.

Нагадаємо:

  • У 2018 році Шевченківський суд призначив Крисіну 5 років позбавлення волі як співучаснику вбивства журналіста В’ячеслава Веремія. У травні 2021 року Крисін отримав нову підозру за місцем відбування покарання. Слідчі підозрюють його, двох “смотрящих” та спільника у тероризуванні в’язнів Торецької виправної колонії.