Суд оштрафував військовослужбовця на 92 тисячі за звинуваченням у лісовій пожежі

Фото ілюстративне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області покарав командира інженерно-саперної роти  військової частини А1008 за знищення лісових масивів.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 17 вересня.

Обвинувачений був залучений до заходів із забезпечення національної безпеки, оборони, стримуванні і відсічі російській збройній агресії на території Луганської області та перебував на території села Муратове.

У Попаснянському районі одним із місць знищення вибухонебезпечних предметів є відкрита ділянка степу — 2,5 км. на захід від смт. Борівське.

1 вересня 2020-го, виконуючи наказ командира, пересувна група розмінування рухалася саме до цієї ділянки. Керівник групи, побачивши в землі вирву від знищення вибухонебезпечних предметів, помилково подумав, що це саме те місце. До ями поклали гранати і патрони та провели контрольований вибух.

Підрив стався у місці, непередбаченому для знищення вибухонебезпечних предметів.

Відбувся розліт розігрітих уламків і виникло загоряння сухої трави. Вогонь поширився на територію лісництва. Лісова пожежа тривала три дні. Постраждала ділянка 9,4 гектари.

У суді військовий провину не заперечував. Його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 245 ККУ як знищення та пошкодження лісових масивів загальнонебезпечним способом.

Суд призначив 91 800 гривень штрафу.