Суд змінив Андрію Антоненку цілодобовий домашній арешт на нічний

Фото з facebook-сторінки Яни Дугарь

Шевченківський районний суд Києва 27 вересня 2021 року змінив призначений раніше запобіжний захід обвинуваченому вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку. Йому призначено нічний домашній арешт.

Антоненко не може залишати місце проживання з 23:00 до 06:00. Запобіжний захід діятиме по 27 листопада включно.

Також суд поклав на Антоненка обов’язки: прибувати за кожною вимогою до суду; здати на зберігання свої документи для виїзду за кордон; утриматися від позапроцесуального спілкування з особами, які фігурують у цьому провадженні; не виїжджати за межі Київської області без дозволу суду, носити електронний браслет.

Нагадаємо:

  • Вранці 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Автомобіль належав керівниці «Української правди» Олені Притулі, її в машині в момент вибуху не було.
  • Журналісти з проекту «Слідство.Інфо» разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP представили власне розслідування вбивства Павла Шеремета.
  • Головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета для захисту життя осіб, «які беруть участь у кримінальному судочинстві».
  • У грудні 2019 року поліція затримала підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомив глава МВС Арсен Аваков. Це військова медсестра Яна Дугарь, волонтерка Юлія Кузьменко, ветеран АТО Андрій Антоненко.
  • Такі результати досудового розслідування викликали хвилі невдоволення серед українських правозахисників. Майже 1,5 роки Антоненко пробув у СІЗО. Адвокати клопотали про те, щоб суд відпустив музиканта під домашній арешт чи заставу, посилаючись на те, що їхнього підзахисного тримають у ґратами необґрунтовано.