Суддю Печерського суду Писанця знайшли мертвим

Суддю Печерського районного суду Києва Віталія Писанця знайшли мертвим в селі Погреби Київської області. 

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Інформація про смерть надійшла до поліції в суботу 11 вересня пізно ввечері. Суддя гостював у будинку Петра Онопенка, брата ексголови Верховного суду Василя Онопенка.

Писанець і Онопенко відпочивали в компанії слідчого Солом’янського районного управління поліції Євгена Хоменка, нібито разом вживали алкогольні напої. Між Хоменко і Писанцем виник конфлікт. Суддя начебто вдарив поліцейського, а потім сам перечепився через вазу і впав.

Петро Онопенко з 1983 року служив у КДБ, а потім у Службі безпеки України. У 2008-2011 рр. був заступником голови Державної митної служби України.

Інцидент розслідує Державне бюро розслідувань за ознаками ч. 1, ст. 115 КК України — умисне вбивство.

З 1998 до 2011 року Віталій Писанець був суддею Свердловського міського суду Луганської області. У 2011-му його призначили головою цього суду. У 2015 році Указом президента Писанця перевели до Печерського суду Києва.

Суддя Писанець розглядав справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. Суддя неодноразово продовжував терміни перебування під вартою «обвинуваченим» Андрію Антоненку, Юлія Кузьменко та Яні Дугар. Адвокати «обвинувачених» наполягали на відводі судді, оскільки той не брав до уваги документи захисту, відмовлявся відпускати їх на поруки тощо.