В Україні презентували «Суд у смартфоні»

Фото: Укрінформ

Через мобільний “єСуд” можна отримувати сповіщення з суду та матеріали справ.

Про це повідомляє Укрінформ.

Заступник голови державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький розповів, що мобільний застосунок “єСуд” є мобільною версією підсистеми “Електронний суд”, який повторює функціонал підсистеми, але адаптований для мобільних пристроїв — смартфонів та планшетів.

“Для того, щоб скористатися відповідним застосунком, достатньо завантажити відповідний програмний продукт у плеймаркетах. Наразі застосунок доступний для завантаження для операційних систем IOS і Android. Для того, щоб почати роботу з відповідним програмним продуктом, треба попередньо зареєструватися в основній версії на комп’ютері в підсистемі “Електронний суд” з використанням електронного підпису”, – повідомив Чорнуцький.

Користувач застосунку “єСуд” може переглядати всі документи у справах, в яких він є учасником, починаючи від своєї позовної заяви і завершуючи рішенням суду по суті. Також користувач застосунку отримує всі повідомлення від суду – виклики на судові засідання чи повістки, повідомлення про надходження якихось нових документів у справі тощо.

Мобільний застосунок “єСуд” створений ДСАУ у партнерстві з фахівцями Програми розвитку ООН (ПРООН).

Мобільний застосунок “єСуд” дозволяє не лише слідкувати за рухом документів у судовій справі, але й отримувати процесуальні документи та судові повідомлення на власний смартфон. Це ІТ-рішення спрощує доступ до правосуддя як мешканцям віддалених населених пунктів та не підконтрольної уряду України території, так і всім іншим жителям України.