Чергове масове затримання в Криму: 31 людину доставили до відділків поліції

Затримання кримських татар біля ізолятору тимчасового тримання в Сімферополі. 23 листопала 2021 р. Фото: Кримська солідарність

У Криму біля ізолятору тимчасового тримання російські силовики затримали 31 людину. Вони прийшли зустріти адвоката Едема Семедляєва, у якого закінчився термін арешту. 

Про це повідомляє рух Кримська солідарність.

Ввечері 23 листопада адвокат Едем Семедляєв вийшов з ізолятору тимчасового тримання, куди 12 діб тому його запроторив окупаційний “суд”.

Едем Семедляєв вийшов з ізолятору тимчасового тримання.

Зустріти Едема Семедляєва прийшли кілька десятків кримчан. Серед них – жінки, а також кореспонденти “Кримської солідарності” Енвер Алімов, Алім Сулейманов, Вілен Темер’янов, громадянський журналіст Длявера Ібрагімова.

Біля ізолятору чергували російські силовики, машина Росгвардії, ДПС і кілька порожніх автобусів.

Силовики почали затримувати людей ще до того, як Едем Семедляєв вийшов з ізолятору. Загалом затримали 31 людину, серед яких 10 жінок. Їх доставили групами у три відділки поліції. Адвоката до затриманих не допустили.

Нагадаємо, адміністративний протокол на Едема Семедляєва було складено за відмову адвоката припинити ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу «Е» Руслана Шамбазова.

Другий адміністративний протокол на Семедляєва було складено через відмову виконати вимогу начальника відділу «Е» Руслана Шамбазова повністю роздягнутися для перевірки тіла на наявність екстремістських татуювань.

  • 25 жовтня 2021 року під будівлею «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі російські силовики затримали 21 кримськотатарського активіста. На адвоката Едема Семедляева, який приїхав до відділу «поліції Центрального району» для надання юридичної допомоги затриманим, склали протокол за «непокору поліції».