Окупаційний «суд» арештував адвоката Едема Семедляєва на 12 діб

В окупованому Криму «Центральний районний суд» Сімферополя арештував адвоката Едема Семедляєва на 12 діб та призначив штраф 4 тис. рублів за «непокору вимогам співробітника поліції».

Про це повідомляє рух Кримська солідарність.

Адміністративний протокол на Едема Семедляєва було складено за відмову адвоката припинити відкрите ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу «Е» Руслана Шамбазова. Водночас, навіть за окупаційним російським законодавством, особи, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, мають право за допомогою засобів аудіозапису фіксувати хід розгляду справи.

«Суддя» «Центрального районного суду» Сімферополя Олександр Вороной погодився із думкою укладача протоколу, що відмова Семедляєва припинити відкрито вести аудіозапис у приміщенні МВС є порушенням законних вимог співробітника поліції, і призначив Едему Семедляєву 12 діб арешту.

Інший склад «суду» розглянув другий адміністративний протокол, складений на Едема Семедляєва через його відмову виконати вимогу начальника відділу «Е» Руслана Шамбазова повністю роздягнутися для перевірки його тіла на наявність екстремістських татуювань.

«Суд» вирішив, що такі дії Едема Семедляєва  є непокорою законним вимогам співробітника поліції і призначив штраф у розмірі 4 тис. рублів.

  • 25 жовтня 2021 року під будівлею «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі російські силовики затримали 21 кримськотатарського активіста. На адвоката Едема Семедляева, який приїхав до відділу «поліції Центрального району» для надання юридичної допомоги затриманим, склали протокол за «непокору поліції».