Окупаційний «суд» в Криму заарештував координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова на 12 діб

«Центральний районний суд» Сімферополя заарештував координатора громадського руху «Кримська солідарність» Ділявера Меметова на 12 діб. Напередодні його затримали російськи силовики за те, що 23 листопада він зустрічав адвоката Едема Семедляєва біля ізолятора тимчасового тримання після адмінарешту.

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Суд» розглянув «справу» за 15 хвилин. Адвокат Рустем Камілєв повідомив, що «суддя» не виходив до нарадчої кімнати, призначив Меметову 12 діб адміністративного арешту.

«Ділявера вже забрали, ми передали йому речі відповідно. Ми йому передали звичайний кнопковий телефон, щоб зв’язатися зі своїми родичами», – повідомив захисник.

Активіста обвинуватили за ч.1 ст.20.2.2 КоАП РФ («Порушення організатором громадського заходу встановленого порядку організації, чи проведення зборів»).

«Це покарання за те, що люди просто мирно хотіли зустріти адвоката, народного захисника, це покарання всім тим, хто залишається небайдужим і хоче висловити свою підтримку таким чином. Жінок, як знаємо, утримували протягом доби. Зрозуміло, що стаття передбачає адміністративний арешт, але ці жінки мають удома малолітніх дітей і цей акт беззаконня було проведено цинічним чином», – додав Кямильов.

Меметов проведе свій адміністративний арешт у Джанкойському ізоляторі тимчасового тримання.

Нагадаємо:

  • 23 листопада у Сімферополі біля ізолятору тимчасового тримання російські силовики затримали 31 людину, які прийшли зустріти адвоката Едема Семедляєва після закінчення 12 діб його арешту.
  • 25 листопада кримські «суди» заарештували 21 кримського татарина, яких було затримано. 9 затриманим жінкам було призначено адміністративні штрафи.