Працівник психоневрологічного інтернату збирав для “ЛНР” дані про військову частину ЗСУ

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області засудив українця за співпрацю з бойовиком «ЛНР» до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном – 3 роки.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду, який було винесено 9 листопада.

Суд встановив, що мешканець Хмельницкого, який працює двірником Зяньковецького психоневрологічного інтернату, в квітні 2021 року повідомляв бойовику «ЛНР» відомості про про військову частину А1827 Сухопутних військ Збройних Сил України, в с. Шпичинці Хмельницької області.

Зокрема засуджений надсилав бойовику фото про особливості розташування військової частини, передавав інформацію про зберігання на території військової частини озброєння, чисельність особового складу. Засуджений стежив та передавав дані про те, які транспортні засоби заїжджають та виїжджають з військової частини, аби встановити особи військовослужбовців цієї частини і їх родичів, та чи немає серед них мешканців Росії та Республіки Білорусь.

Засуджений повідомив про поганий мобільний зв`язок навколо військової частини та можливе використання засобів погіршення мобільного зв`язку, вказавши, що йому відомо про факт виходу з ладу безпілотного літального апарату, яким гралась дитина неподалік від частини.

Мешканець Хмельницького також повідомляв бойовику «ЛНР» про переміщення військової техніки між частинами та отримував завдання від останнього. Зокрема – зібрати відомості про вразливі місця в охороні і обороні військової частини та інші.

Суд визнав українця винним у сприянні діяльності терористичної організації (ч.1 ст.258-3 КК України).

Обвинувачений розкаявся та сприяв розкриттю злочину, в жовтні уклав угоду зі слідством. Це пом’якшило покарання. Відтак суд визнав його винним та засудив до 5 років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном на 3 роки.