Суд у Вінниці залишив під вартою бойовика “ЛНР”, який намагався стати агентом СБУ

Вінницький апеляційний суд залишив під вартою громадянина України, який підозрюється в участі в угрупуванні “ЛНР”. Торік чоловік погодився співрацювати з ФСБ РФ, а цього року намагався стати агентом Служби безпеки України.

Про це повідомляє прес-служба Віннецького апеляційного суду.

Згідно ухвали Вінницького міського суду, яка є у розпорядженні Бюро судової інформації, у 2014 році підозоюваний вступив до лав диверсійно-розвідувальної групи, отримав камуфльований одяг і зброю та пройшов навчальні курси з фізичної підготовки та поводження зі вогнепальною зброєю.

Слідство встановило: у 2019-2020 роках чоловік перебував в Росії, контактував із співробітниками Федеральної служби безпеки РФ та погодився на співпрацю із ними.

А у травні 2021 року намагався налагодити співпрацю з управлінням  Служби безпеки України у Вінницькій області. Згідно матеріалів справи, затриманий звернувся до управління з пропозицією про залучення його до конфіденційного співробітництва. Він повідомив співробітникам СБУ про місця дислокації незаконних збройних формувань «ЛНР/ДНР» та дані осіб, які беруть участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України. За словами засудженого, ці дані він нібито отримав в ході перебування на тимчасово окупованій території, де здійснював реалізацію спиртних напоїв власного виробництва бойовикам.

В жовтні підозрюваного було затримано.