Суд зобов’язав санаторій «Гопри» на Херсонщині відшкодувати збитки державі на 4,6 млн грн

Господарський суд Херсонської області задовольнив позов Скадовської окружної прокуратури про стягнення до бюджету з ДП «Санаторій «Гопри» шкоди на суму 4,6 млн грн за самовільне користування надрами.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Підприємством не отримано в уповноважених органах у сфері охорони навколишнього природного середовища дозволів для здійснення видобутку грязі і ропи та лімітів на спеціальне використання природних ресурсів у межах території гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Озеро Соляне», внаслідок чого державі заподіяно збитки на вказану суму», – сказано в повідомленні прокуратури.

Про початок судового процесу писало Бюро судової інформації на початку травня 2021 року. Рішення в судовому реєстрі, станом на 17 листопада, ще не опубліковане. Воно ще не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляції.

Санаторій «Гопри» — один з найстаріших в Україні, він був заснований у 1889 році. Розташовується заклад у місті Гола Пристань біля озера Соляне.

Санаторій є дочірнім підприємством Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця».

7.08 % уставного фонду «Укрпрофоздоровниці» належать Фонду соціального страхування України, 92,92 % — Федерації професійних спілок України.

Нагадаємо:

  • На Херсонщині суд зобов’язав ТОВ «НСУ Дніпромонтаж» з Нікополя повернути кошти, виділені за договором з Херсонською облдержадмінстрацією на ремонт лікарні у місті Берислав у рамках програми «Велике будівництво», через невиконання фірмою взятих на себе зобов’язань.