У Криму провели виїзне засідання у “справі Єсипенка”: “суд” оглянув його авто

Владислав Єсипенко Фото: crimean-solidarity.org

“Сімферопольський районний суд” 16 листопада провів виїзне засідання у справі журналіста-фрілансера Радіо Свобода (проект Крим.Реалії) Владислава Єсипенка. На спеціалізованій парковці учасники процесу оглянули особистий автомобіль журналіста. 

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на адвоката Дмитра Дінзе.

За словами адвоката, Єсипенко звернув увагу суду на відсутність в своєму авто відеореєстратора, а також висловив думку, що кишеня під кермовою колонкою, де нібито було виявлено вибуховий пристрій, стала більшою. При цьому адвокат зазначив, що «видимих ознак внесення конструктивних змін немає», але захист має намір з’ясувати в автовиробника характеристики цього поглиблення в торпеді.

Наступне засідання у справі Владислава Єсипенка в Криму заплановане на 22 листопада.

Нагадаємо:

  • 10 березня 2021 року в Криму співробітники ФСБ затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня, – Єлизавету Павленко і Владислава Єсипенко, які покладали квіти до пам’ятника Шевченку.
  • ФСБ заявила, що Єсипенко нібито працює на Службу зовнішньої розвідки України і що в його машині знайшли вибуховий пристрій.
  • Єсипенка підозрюють за ч.1. ст.223.1 Кримінального кодексу РФ (незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а так само незаконне виготовлення боєприпасів). А також за ст. 222 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів).
  •  Жуналіст знаходиться у СІЗО.