В Херсоні суд переніс розгляд справи підозрюваної у держзраді керівниці проросійської організації Кузьміч

Тетяна Кузьміч з адвокатом Дмитром Кальоновим. Херсонський міський суд, 7 жовтня 2020 року. Фото: Петро Коберник, БСІ

Херсонський міський суд переніс розгляд справи головиГО «Руська національна громада «Русичъ» Тетяни Кузьміч, що звинувачується у державній зраді. На засідання не з’явився один з адвокатів. 

Про це із зали суду повідомляє голова “Самооборони Херсона” Інна Усачова. 

“Маємо  адвокатську тактику затягування розгляду справи. Сьогодні один з адвокатів обвинуваченої у державній зраді Тетяни Кузьміч Дмитро Кальонов не прийшов на засідання та не повідомив причину”, – написала Усачева у Facebook.

За словами Тетяни Кузьміч, ії адвокат не зміг бути присутнім через смерть члена родини. Втім, Інна Усачева наголошує: доказів вагомої причини відсутності на судовому процесі предоставлено не було.

Суд подовжив Тетяні Кузьміч запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, носіння браслету, обмеження на спілкування зі свідками та переніс розгляд справи на 28 грудня.

Нагадаємо:

  • 20 серпня контррозвідники Служби безпеки України повідомили, що припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, що діяла на території Херсонської області під керівництвом колишньої співробітниці облдержадміністрації.
  • Затриманою СБУ за підозрою у держзраді виявилась Тетяна Кузьміч, яка  очолює ГО «Руська національна громада «Русичъ» і викладає у Херсонській академії неперервної освіти. Про її  діяльність на гранти російських фондів Центр журналістських розслідувань розповідав у розслідуванні «Хто та як просуває ідеї «русского мира» у Херсоні».
  • 5 жовтня Кузьміч вийшла з СІЗО під заставу 520 тисяч гривень.