СБУ затримала головного ката в’язниці бойовиків «Ізоляція»

Українські спецслужби затримали Дениса Куліковського на прізвисько «Палич», колишнього керівника влаштованої російськими окупантами в Донецьку в’язниці і катівні  «Ізоляція». 

Про це повідомив  колишній в’язень «Ізоляції» Станіслав Асєєв, який веде роботу з викриття і притягнення до відповідальності осіб, що брали участь у катуваннях українських громадян в «Ізоляції».

В Службі безпеки України повідомили: “Наразі стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема щодо його доставки до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність”.

Медійна ініціатива за права людини на сторінках УП розповідає, що бойовик з позивним «Палич» або «Перший» тривалий час вважався головним в “Ізоляції”.

«”Жив у Курахово, у 2014-му приєднався до бойовиків. До того працював чи то у СІЗО, чи то у колонії. Знав усякі блатні речі, намагався влаштувати порядки зони. Коли випивав, прокидалися садистські звички, – наводить видання свідчення в’язня «Ізоляції» Станіслава Печонкіна».

«Сім місяців він мене бив, принижував, поливав з «Кьорхєра» (мийка високого тиску – ред.), «стежив за моєю фігурою», забороняючи мені їсти все, крім каші. Після цих 7 місяців на «Ізоляції» мене напівживого вивезли до лікарні, де відкачували 5 днів. Крім мене, у «Палича» були й інші «любимчики», з яких він знущався. Одна з проблем «Палича» – він полюбляв випити й міг іти в запій на кілька тижнів, тоді йому взагалі відривало «башню»: починалися масові побиття, і дехто їх не переносив. Бувало таке, що запої «Палича» закінчувалися черговим трупом» – розповідав Печонкін Радіо Свобода.

Центр журналістських розслідувань писав про це у дослідженні «Що відбулося за рік у справі «катів «Ізоляції»».