Голову кримського “суду”, який переслідував кримських татар, судитимуть за держзраду

До суду скеровано обвинувальний акт щодо голови «Джанкойського районного суду Республіки Крим». Його звинувачено у державній зраді. За даними Центру журналістських розслідувань, йдеться про Едуарда Пікулу.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м.Севастополя.

Обвинувачений обійняв посаду “голови” незаконно створенного російською владою “Джанкойського районного суду Республіки Крим” після окупації Криму. На цій посаді у травні 2014 року він виніс постанови проти п’яти кримськотатарських активістів за нібито порушення встановленого порядку організації чи проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи чи пікетування (ч. 5 ст. 20.2 КпАП РФ)”.

Йдеться про події 3 травня 2014 року. Тоді “правоохоронці” держави-окупанта заборонили в’їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. На знак протесту, виступаючи проти окупації півострова, кримські татари перекрили дорогу на декількох ділянках трас Сімферополь – Севастополь, Херсон – Джанкой – Феодосія – Керч, Сімферополь – Феодосія – Керч та ін.

Своїми діями та рішеннями обвинувачений надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла на півострові, на відправлення правосуддя на підставі законодавства РФ”, – йдеться в повідомленні прокуратури.