Командира взводу мінометників “ДНР” заочно засудили до 10 років із конфіскацією

Шевченківський районний суд Чернівців виніс заочний вирок бойовику «ДНР», командиру відділення мінометної батареї 11 окремого мотострілецького полку. Бойовика засуджено до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За даними слідства, засуджений вступив до лав бойовиків на окупованій частині Донецької області у 2014 році. На даний час обіймає посаду командира відділення мінометної батареї 1 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку.

11 ОМСП безпосередньо брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України та правоохоронців поблизу Донецького аеропорту, н.п.Ясинівка, Пантелеймонівка, Красний Партизан, Піски та м.Авдіївка Донецької області, в результаті яких загинули та були поранені українські військовослужбовці.

Свідок у справі – колишня заступниця начальника штабу артилерійського дивізіону, в ході судового засідання розповіла: у 2017 році засуджений був командиром взводу управління мінометним вогнем в напрямку Авдіївки. Серед завдань було: корегувати вогонь по Збройним силам України в напрямку Авдіївки та збирати розвідувальні дані.

Шевченківський районний суд Чернівців визнав бойовика винним за ч. 1 ст. 258-3 КК України – створення, керівництво або участь у терористичній організації. Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.