Бойовики “ДНР” звинувачують заарештованого у Києві екс-очільника «Ізоляції» у «державній зраді»

Денис Куліковський в Приморському районному суді Маріуполя Фото: Суспільне

Бойовики у Донецьку порушили «кримінальні справи» проти колишнього очільника тюрми «Ізоляція» Дениса Куліковського, якого  9 листопада 2021 року співробітники СБУ затримали у Києві.  Звинувачують у “державній зраді”, нанесенні травм і каліцтв ув’язненим та вбивстві. 

Про це повідомляє сайт «генеральної прокуратури» російської окупаційної адміністрації тимчасово окупованої території Донецької області (так звана «ДНР»).

«Генеральною прокуратурою ДНР здійснюється нагляд за розслідуванням кримінальної справи, порушеної щодо Куліковського Д.П. за ознаками злочину, передбаченого ст. 320 КК ДНР (державна зрада), слідчим відділом Міністерства державної безпеки ДНР. Слідством було встановлено, що обвинувачений, якому за родом служби були відомі відомості обмеженого доступу, виїхав на територію України, де був завербований українськими спецслужбами, що підтверджується свідченнями низки свідків, включаючи Асєєва та Бражнікова, іншою оперативною інформацією, а також його останнім публічним інтерв’ю, розміщеним у відкритому доступі», – повідомляють бойовики.

Також, за ніби «слідством» встановлено понад 100 епізодів злочинної діяльності Куліковського на тимчасово окупованій території Донецької області, у тому числі за фактами завдання травм та каліцтв незаконно ув’язненим. Крім того, вони повідомляють про «розслідування» умисного вбивства, скоєного Куліковським у стані алкогольного сп’яніння у 2015-му році.

  • В Києві затримано коменданта катівні «Ізоляція» Дениса Куліковського.
  • Приморський районний суд Маріуполя взяв його під арешт.
  • Катівня «Ізоляція» в окупованому Донецьку була структурою, підконтрольною ФСБ РФ, стверджує Христо Грозєв, директор міжнародної розслідувальної організації Bellingcat.
  • Розслідувачі Bellingcat встановили особи трьох росіян, які причетні до тортур у в’язниці «Ізоляція» в окупованому Донецьку.