Снайпера бойовиків, який брав участь у боях біля Донецького аеропорту, засуджено до 9 років

Токмацький районний суд Запорізької області виніс вирок снайперу 1 окремої Слов`янської мотострілкової бригади 1 армійського корпусу. За участь у терористичному угрупуванні його засуджено до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

Згідно з матеріалами справи, в липні 2015 року засуджений був зарахований в окремий взвод снайперів, отримав форму, автомат Калашникова та іншу вогнепальну зброю.Бойовик брав участь в бойових діях в районі Донецького аеропорту проти Збройних сил України.

Згодом засудженому було присвоєно звання «молодший сержант» та призначено на посаду командира відділення стрілецького взводу снайперів. Так він отримав допуск до роботи з озброєнням та військовою технікою.

З листопада 2016 до квітня 2018 він організовував та забезпечував несення його підлеглими бойових чергувань на блокпостах та спостережних постах на лінії розмежування в районах Старобешівського та Бойківського (Тельманівського) районів Донецької області. При цьому він організовував та забезпечував застосування його підлеглими зброї, вчинення вбивств людей, вибухів, підпалів та інших дій (зокрема, артилерійські обстріли).

Дії засудженого було кваліфіковано за ч.1 ст.258-3 КК України, як участь у терористичній організації.

30 листопада Токмацький районний суд Запорізької області засудив снайпера «ДНР» до 9 років позбавлення волі.