Суд дав дозвіл на затримання самопроголошеного “голови Криму” Аксенова

Сергій Аксенов Фото: kommersant.ru

Київський апеляційний суд дав дозвіл на затримання та арешт самопроголошеного “голови Криму” Сергія Аксенова, який також обіймав посаду «голови Ради міністрів Республіки Крим», та взяття його під варту.

Про це повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду.

4 жовтня Шевченківський суд відмовив прокурорам клопотанні задовольнити затримання підозрюваного Аксенова, втім прокурор Офісу Генерального прокурора оскаржив це рішення. Київський апеляційний суд задовольнив клопотання про надання дозволу на затримання Аксенова, з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сергію Аксьонову інкримінують 6 статей Кримінального Кодексу України: повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність України, створення та керівництво організованої злочинної групи, терористичний акт, блокування транспортних комунікацій, захоплення державних будівель.

У лютому 2021 року прокуратура АРК і Севастополя повідомила Аксенову та «голові Госсовєта Республіки Крим» Володимиру Костянтинову про підозру у вчиненні широкомасштабного та систематичного привласнення публічного майна, що знаходиться на території окупованого півострова за ч.1 ст.438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

У вересні 2015 року прокуратура АРК повідомила про підозру «главі Криму» Сергію Аксенову в зв’язку з незаконною передачею у власність РФ майна державного підприємства України Міжнародний дитячий центр «Артек».