В Італії Верховний касаційний суд підтвердив виправдальний вирок Марківу

Віталій Марків. Фото: facebook / Людмила Денісова

Верховний касаційний суд у Римі поставив крапку у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Суд підтвердив вирок апеляції про те, що Марків, а також держава Україна не винні й закрив справу остаточно.

Про це повідомляє журналістка Ольга Токарук.

“Ура!!! Віталій Марків – і ми всі – нарешті можемо видихнути! Верховний касаційний суд Рима, третя і найвища інстанція, відхилив усі клопотання сторони обвинувачення і залишив у силі виправдальний вирок Марківу апеляційного суду. Також знято всі претензії до держави Україна. У справі Марківа поставлено крапку. Інформація від Олега Городецького, який щойно із зали суду. Вітаю всіх!!!” – написала у фейсбуці журналістка Ольга Токарюк.

Сторона обвинувачення оскаржувала рішення про те, що Марків непричетний до загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році.

Нагадаємо:

  • 12 липня в Італії суд міста Півія засудив до 24 років позбавлення волі старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа за нібито причетність до вбивства італійського журналіста Андреа Роккеллі і його напарника росіянина Андрія Миронова 24 травня 2014 року в ході бойових дій на Донбасі. При цьому обвинувачення просило для нацгвардійця 17 років позбавлення волі.
  • 24 вересня, під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку, Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з’ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої обвинувачують Марківа. Президент України зазначив, що очікує всебічного і об’єктивного розгляду справи Марківа.
  • 20 листопада Україна подала апеляційну скаргу на рішення Суду італійського міста Павія, який визнав Віталія Марківа нібито винним у вбивстві Роккеллі. Розгляд апеляції Апеляційним судом округу Ломбардія очікується навесні 2020 року.