Колишній Папа Римський Бенедикт став фігурантом справ про насильство над дітьми

Колишній Папа Бенедикт XVI став фігурантом справ щодо чотирьох випадків сексуального насильства над дітьми, коли він був архієпископом Мюнхена з 1977 по 1982 рік. 

Про це повідомляє BBC з посиланням на результати розслідування німецької юридичної фірми Westphal Spilker Wastl, яке було проведено на замовлення католицької церкви.

У доповіді йдеться про те, що Папа Римський Бенедикт XVI не протидіяв чотирьом випадкам насильства в католицькій церкві в Мюнхені з 1977 по 1982 рік.

У звіті стверджується, що Бенедикту XVI повідомляли про факти жорстокого поводження з дітьми, але той ніяк на це не відреагував. Звинувачені у насильстві священики й надалі продовжувати працювати пасторами. Їх жертвам не було надано жодної допомоги.

Папа Бенедикт представив 82 сторінки письмових відповідей на запитання слідчих, що стосуються його перебування на посаді архієпископа Мюнхена-Фрайзінга з 1977 по 1982 рік. Бенедикт, якому зараз 94 роки, відкидає всі звинувачення.

У звіті WSW вказують на щонайменше 497 випадків жорстокого поводження з дітьми в період з 1945 по 2019 роки. Жорстоке поводження в основному стосувалося хлопчиків.